Çorlu Servo Motor Tamiri

Çorlu Servo Motor Tamiri

Çorlu Servo Motor Tamiri

Servo motorların tamirinde ilk önemli kural arıza tespitinin doğru yapılmasıdır. Arızanın çok fazla sebebi olacağından doğru tespit yapılmadığı taktirde zaman kaybı ve gereksiz maliyet oluşacaktır. Bunun için dinamik testlerin doğru şekilde yapılması gerekir.

Ayrıca servo motorun çalıştığı makinaya hakim olan operatörün takibi çok önemlidir. Servo motorun sürücüsünde belirlenen arıza kodunun not edilmesi  arıza tespinde önemli bir veridir.

Dinamik testler, dinamik test makinesine bağlanarak mekanik ve manyetik yönden herhangi bir kayıp olup olmadığını gösterir. Daha sonrasında motorun sargılarında, statör manyetik ve rotor manyetik alanlarında güç kaybının olup olmadığını anlamak için rejeneratif elektriksel testlere tabi tutulur. Bu işleme tabi tutulan servo motor, mekanik kodlarını işaretlemek için enkoder ve gövde kodları elde edilip servo motorun içi açılarak rotor ve statörün tamiratları yapılır. Ardından balans makinesine bağlanarak milde salgı olup olmadığını ve mil üzerindeki mekaniksel sorunların olup olmadığı tespit edilir.

Motor bu işlemleri gördükten sonra rulman yatakları sökülür ve ölçüleri alınır, deforme olduğu durumda mekanik işlemlere tabi tutulur. Rotor milinde salgı durumu söz konusu ise balans ayarı yapılır. Statör de manyetik alan kaybı var ise mıknatıslara gerekli olan manyetik güçlendirme ve gerekli işlemler uygulanır. Sorun olmadığı durumda yeniden verniklenir ve fırınlanır.

Daha sonra servo motor tek tek testlere tabi tutulur. Bu testler; Elektriksel, manyetik alan ve dinamik yük testleridir. Motor etiket değerlerine uygun olan tork ve moment güçlerine sahip olup olmadığı tespit edilip resever’den gerekli sonuçlar gelirse tamir ve restorasyon işlemleri sonuçlanır. tüm bu işlemlerin sonunda motor dış bakımları olan renk ve fırınlama işlemlerinden geçer. Yeni bir motor görüntüsü verilerek sorunsuz bir şekilde teslim edilir.

Servo Motor Sürücü Tamiri

Servo motorları çalıştıran sürücülerin arıza tespitide oldukça zordur. Sürücünün içinde bulunan tüm elektronik kartlar  birbirinden ayrılarak, üzerindeki tüm parçalar ve entegreler tek tek kontrol edilerek arızanın hangi parçadan kaynaklandığı tesspit edilmeye çalışılır. Arızası bulunan parçalar değiştirilerek testi yapılır.
Karaca Elektrik Bobinaj
Ürünlerimiz ve servislerimiz hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0 541 593 34 29

[email protected]

Kemalettin Mah. Fabrika Sk. No 14/A Çorlu/Tekirdağ

Servo Motor Sarımı

Servo motorların tamir edilme sürecinden önce ilk olarak sizlere kısaca Servo Motorlar hakkında ufak bilgiler aktaralım. Servo motorlar robot teknolojisin de en çok kullanılan motor türüdür. Amaçları mekanizmaların işeyiş hatalarını bularak düzelmelerine yardımıcı olmaktır.

Step Motoru Sarımı

Servo motorların tamirinde ilk önemli kural arıza tespitinin doğru yapılmasıdır. Arızanın çok fazla sebebi olacağından doğru tespit yapılmadığı taktirde zaman kaybı ve gereksiz maliyet oluşacaktır.

AC-DC Motor Sarımı

Her marka, tip ve güçte DC motorların endüvi/endüktör sargılarının, orijinal bobinaj karakteristikleri ve izolasyon sınıflarına göre, tekniğine uygun olarak yeniden sarımı, onarımı ve bakımı işlemleri, konusunda uzmanlaşmış teknik ekibimiz tarafından yapılmaktadır.